Door: VGZ 20 november 2015

Niet meer de deur uit voor een bloedonderzoek. Maar snel en eenvoudig zelf bloed meten. Voor trombose patiënten is dit werkelijkheid geworden. Zij kunnen thuis of op vakantie met een klein vingerprikje zelf hun stollingswaarden bepalen. Een mooie ontwikkeling! Want dit soort zorgvernieuwing houdt de zorg goed én betaalbaar.

Wat is trombose?

Bij trombose ontstaat een bloedstolsel in een bloedvat. Dit stolsel blokkeert de bloedsomloop en kan hierdoor veel schade aanrichten. Als het bloedstolsel losschiet, kan dit zelfs leiden tot een hartinfarct, beroerte of longembolie.

Stollingswaarden

Trombose patiënten moeten regelmatig hun bloed meten. Bloed mag namelijk niet te dik, maar ook niet te dun zijn. Eerder moesten patiënten wekelijks tot eens in de zes weken naar een tromboseprikpost. Via een armprik werd bloed afgenomen. En op basis van dit bloedonderzoek bepaalde de trombosedienst de stollingswaarden. Dit kost niet alleen veel tijd, maar ook veel geld.

De deur niet uit

Goed nieuws. Het is voor steeds meer trombose patiënten mogelijk om thuis bloed te meten. Met een speciaal apparaatje kunnen zij een klein prikje in hun vinger maken. En op basis van één druppel bloed zien of hun stollingswaarden goed zijn. Hierdoor hoeven zij de deur niet meer uit voor een bloedonderzoek. En dat geeft ze een groot stuk van hun vrijheid terug.

 

De zorg goed en betaalbaar houden

Dit soort vernieuwende ideeën zorgt voor een betere kwaliteit van de zorg. Samen met zorgaanbieders stimuleren wij zorgvernieuwing. Wordt er een verbetering gerealiseerd? Dan delen wij die met al onze verzekerden en met andere zorgaanbieders. Zodat ook zij deze verbetering kunnen gebruiken. Zo blijft de zorg goed en betaalbaar. En dit ziet u voor VGZ Goede Keuze terug in een lagere premie.

Klik hier voor het artikel op de website van VGZ.

Ratiocare draagt bij aan betaalbare zorg

Dit artikel is geschreven door VGZ in November 2015. Inmiddels meten duizenden mensen met de qLabs INR meter. Hiermee is de kwaliteit van zorg beter en hebben steeds meer trombose patiënten hun vrijheid terug. Net zo belangrijk is het terugdringen van de kosten. De qLabs INR meter verlaagt de kosten voor trombosediensten, zorgverzekeraars (zoals VGZ) en verzekerden. Dit is zo omdat wij geloven in kostenbeheersing. Daarom zijn onze meters en strips veruit de goedkoopste in de markt. Vrij leven met trombose is ons motto, net als het betaalbaar maken en houden van zelfmeten.

Terug naar blogoverzicht.

Vragen of interesse?

Neem direct contact met ons op!

Neem contact op!

Deel dit artikel!

Deel dit artikel met bekenden of vrienden.