´Meer regie bij trombosepatiënten´. Zo luidt de titel van het persbericht waarin zorgverzekeraar VGZ meldt dat ze voor 2017 de Nationale Trombose Dienst als eerste heeft gecontracteerd. Over de reden daarvan is het persbericht overduidelijk: ‘De dienstverlening van De Nationale Trombose Dienst sluit aan bij het beleid van VGZ dat gericht is op het stimuleren van zelfmanagement. Het is een perfect voorbeeld van wat wij zinnige zorg noemen: het is minder belastend voor patiënten en nog goedkoper ook.’

Een mooi bericht vinden wij. Waar wij best trots op zijn. Want het laat goed zien waar onze samenwerking met de NTD mede toe geleid heeft.

VGZ omarmt dus vol overtuiging het zelfmeten. De dienstverlening van de NTD is een perfect voorbeeld van wat VGZ zinnige zorg noemt. Het is mooi dat wij als Ratiocare daaraan een belangrijke bijdrage leveren met onze qLabs INR meter.

Toonbeeld van gemak
Tevens is het een toonbeeld van gemak, een meting uitvoeren met de qLabs INR meter, waarden via de app of online doorgeven, een paar aanvullende vragen beantwoorden en het nieuwe doseerschema is vrijwel direct beschikbaar. Elke trombose patiënt kan de was doen!

 

Geen gedoe meer met de prikpost. ’s Ochtends vroeg in het donker door de vrieskou, sneeuw of met ijzel op pad. En dat allemaal om geprikt te worden voor uw INR bepaling. Dan moet u vaak ook nog wachten in een overvolle wachtkamer met veel hoestende mensen. Al snel kijkt u verveeld en gehaast rond. Want u moet op tijd ergens zijn, op school, op het werk, op bezoek of u heeft een belangrijke afspraak. En als u dan eindelijk aan de beurt bent krijgt u een dikke pijnlijke naald in de arm, waarna u een buisje gevuld ziet worden met uw eigen bloed. Best veel bloed als u zich bedenkt dat één klein druppeltje via een minuscuul vingerprikje al voldoende is. Met een pleister waar u geprikt bent gaat u dan eindelijk weer op pad. En het nieuwe doseerschema? Met een beetje geluk ligt het gele briefje de volgende ochtend in de brievenbus. Hoe anders is dat met zelfmeten. Uw INR prikt u zelf en geeft u door via de app of online, aanvullende vragen beantwoorden gaat supersnel en vrijwel direct is uw persoonlijke doseerschema digitaal beschikbaar. Gewoon thuis aan de keukentafel, met de kachel behaaglijk warm en met een vers kopje koffie. Wat een verschil met die afspraak op de prikpost.

 Vergoeding zelfmeten

U bent natuurlijk niet allemaal verzekerd bij VGZ. We kunnen ons dan ook heel goed voorstellen dat u benieuwd bent of ook uw zorgverzekeraar zelf meten vergoedt. Of u wilt weten of uw trombosedienst met ons samenwerkt en dus zelfmeten mogelijk maakt. Ofwel dat u sowieso ´in´ bent voor het zelfmeten en daarmee voor onze qLabs INR meter.

Met wat voor vragen u ook zit, wij geven u natuurlijk graag alle antwoorden. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Berichten zorgverzekeraar VGZ

Zorgverzekeraar VGZ is een actieve partij als het gaat om zelfmeten bij trombose. Hieronder kunt u klikken om enkele artikelen van VGZ te raadplegen.

  • Meer regie bij trombosepatiënten; klik hier
  • Wijzigingen zorgverzekering 2017; klik hier
  • Zelf bloedprikken geeft vrijheid terug; klik hier
  • 13 oktober wereld trombose dag; klik hier
  • Inkoopbeleid 2017 (vanaf pagina 11); klik hier

 

Terug naar blogoverzicht.

Vragen of interesse?

Neem direct contact met ons op!

Neem contact op!

Deel dit artikel!

Deel dit artikel met bekenden of vrienden.