Inmiddels hebben wij u meerdere keren geïnformeerd over het Ratiocomm Concept. Het concept dat via een gesloten informatieketen zorgt voor veiligere trombosezorg.

Met de Medicatie app heeft u altijd een actueel medicatie overzicht omdat deze rechtstreeks gekoppeld is met het bronsysteem van de apotheker. Bij interacterende medicatie ontvangt het doseerteam direct een alert; een grote bijdrage aan veilige en adequate zorg.

De Trombosezorg app verzendt alle meetgegevens en mededelingen met een druk op de knop naar het doseerteam. Alle data komt gestructureerd en real-time binnen, wachten totdat de prikzusters terug zijn van hun ronde is verleden tijd; het werkproces wordt sneller, veiliger en goedkoper. En de patiënt kan zelf in de Trombosezorg app het doseerschema, de historie en volgende prikdatum bekijken. Het toezenden van een doseerbrief is dus niet meer nodig.

Omdat de inzet van deze apps de veiligheid in de trombosezorg naar een nieuw niveau tilt, zijn ze per direct ook beschikbaar voor Roche en Alere INR meters. De Trombosezorg app werkt autonoom, deze kan ook ingezet worden zonder bluetooth INR meter. De meetgegevens dienen dan wel handmatig ingevoerd te worden.

Met de qLabs INR meter gebeurt dit digitaal. Ook de Medicatie app is autonoom en kan dus voor elke patiënt, trombosedienst en apotheker worden ingezet. Hierdoor krijgt de patiënt uiteindelijk betere trombosezorg.

U kunt beide apps los van elkaar of gezamenlijk inzetten. Een combinatie met een reeds bestaande app is ook mogelijk (bijv. routeplanner, Trombosezorg app van STAR-MDC). Belangrijk om te weten is dat het Trombose Informatie Systeem leidend blijft voor het doseerteam. De apps worden namelijk gebruikt door de prikzuster en de patiënt. Alle gegevens worden vervolgens in het TIS geïmporteerd, en zijn daar beschikbaar voor het doseerteam.

Een impressie van de apps vindt u op onze website. Wilt u meer zien klik dan hier. Voor een demonstratie en toelichting van alle mogelijkheden komen wij graag bij u langs. Maak een afspraak en laat u overtuigen.

Want de stap naar betere trombosezorg en procesoptimalisatie is heel klein.

Terug naar blogoverzicht.

Vragen of interesse?

Neem direct contact met ons op!

Neem contact op!

Deel dit artikel!

Deel dit artikel met bekenden of vrienden.