De vraag die op dit moment bij veel trombosediensten speelt is de volgende: wat wordt onze nieuwe standaard? Kiezen we voor een INR bepaling met POCT of blijft het traditioneel veneus. Het is een vraagstuk van kwaliteit, veiligheid en een gezonde bedrijfsvoering.

Zorgverzekeraars laten het aan de markt over om de bedrijfsvoering gezond te houden, terwijl de tarieven jaarlijks lager uitvallen. Het marktwerkingsmechanisme begint hierdoor te draaien. Door volumebundeling kan de prijs voor een INR meter en teststrip gunstiger worden. Deze strategie wordt al gehanteerd. Maar er is meer!

Een bijdrage aan marktwerking is competitie tussen verschillende aanbieders. Dit wordt inmiddels door trombosediensten in de praktijk gebracht. Denk daarbij aan services naar huisartsen, meer keuzevrijheid voor patiënten of het opzetten van begeleidingsprogramma’s voor NOAC gebruikers.

Ook Ratiocare draagt actief bij aan marktwerking. Werken met gemeenschapsgeld is een grote verantwoordelijkheid. Wij zijn ons bewust van de kosten van de gezondheidszorg in Nederland. Daarom hanteren wij voor de qLabs meters en strips eerlijke prijzen. Wij zorgen voor een reductie van de kosten voor POCT metingen.

Veiligheid en kwaliteit van trombosezorg rekenen wij ook tot onze medeverantwoordelijkheid. Daarom hebben we het Ratiocomm Concept ontwikkeld. Hiermee geniet de patiënt een betere kwaliteit van zorg, en processen worden geoptimaliseerd tegen lagere kosten.

Kiezen voor Ratiocare gebeurt om verschillende redenen zoals prijs en toegevoegde waarde. Enkele andere redenen om over te stappen:

  1. ‘The Clinical Impact of Different Coagulometers on Patient Outcomes’ van J.L.P. Brouwer e.a., toont aan dat het merk van de INR meter geen effect heeft op de outcome. Dit betekent dat andere aspecten zoals prijs en toegevoegde waarde een belangrijkere rol moeten spelen bij de keuze van een INR meter. Voor meer informatie klik hier.
  2. Validatie testen bij Nederlandse trombosediensten tonen aan dat de qLabs INR meter kwalitatief goed is. Uit onderzoek naar de outcome blijkt de qLabs INR meter zeer sterk te presteren in vergelijking met veneuze machines. Voor meer informatie klik hier.
  3. Innovaties zoals het Ratiocomm Concept, de Medicatie app en de Trombosezorg app zijn een volgende stap in veiligheid en procesoptimalisatie. Patiënten en zorgverleners kunnen met de apps werken. Beide apps zijn perfect geïntegreerd met de qLabs INR meters. Ook kunnen de apps los van elkaar gebruikt worden. En het is mogelijk om de apps te gebruiken met een INR meter van Roche of Alere. Voor meer informatie klik hier.

Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door op prijs, toegevoegde waarde, innovatie en beschikbaarheid een belangrijke bijdrage te leveren. Samen met trombosediensten werken we aan de beste kwaliteit van zorg. En de business case? Die maken we altijd positief!

Terug naar blogoverzicht.

Vragen of interesse?

Neem direct contact met ons op!

Neem contact op!

Deel dit artikel!

Deel dit artikel met bekenden of vrienden.