Heel handzaam en compact, de qLabs Q1 INR meter. En veilig opgeborgen in een speciaal ontwikkeld etui. Logisch, want u moet hem natuurlijk wel makkelijk overal mee naar toe kunnen nemen. Naar uw werk, op vakantie, een weekendje weg, overal.

Zo geprikt, zo gepiept, elke meting. De meetresultaten? Ziet u vrijwel meteen op het beeldscherm. En ze worden ook nog eens via de Ratiocare app automatisch overgezet. Dus niks meer zelf overtypen of doorbellen.

De uitslag

Zodra uw zelfmeting is doorberekend, verschijnt de uitslag ook weer in het beeldscherm van uw qLabs Q1 INR meter. U ziet uw INR waarde en het tijdstip van uw meting. Uw trombosedienst krijgt uw uitslag via de app ook en stelt op basis daarvan uw doseerschema tot uw volgende INR zelfmeting op. Dat schema krijgt u via de app toegestuurd.

zelf meten trombose

De app

De Ratiocare app speelt een belangrijke rol in uw zelfmeting. Zo krijgt uw trombosedienst via de app de uitslag binnen van uw zelfmeting. Direct en foutloos. En risicoloos want geen kans meer op het doorgeven van (door fout overtypen bijvoorbeeld) verkeerde INR waarden.

Bovendien stelt de app ook nog een paar aanvullende vragen. Uw antwoorden daarop gaan samen met het resultaat van uw meting ook naar uw trombosedienst. Daar heeft men ook uw medicatielijst bij de hand. Zodat u, ook weer via de app, snel maar vooral veilig een perfect op u afgestemd nieuw doseerschema krijgt toegestuurd.

De trombosedienst

Vrij leven met trombose, het staat of valt bij goede trombosezorg. En daarmee bij de trombosedienst. Dat is toch de waakhond waar het gaat om goed, lees professioneel en zorgvuldig omgaan met de uitslag van uw zelfmeting en met uw medicatielijst. En waar het gaat om op basis van die combinatie komen tot de voor u optimale instelling van uw INR waarde.

trombose-patient-zelf-meten-op-vakantie-wintersport4-600x370

trombose

Het doseerschema

Als trombosepatiënt bent u natuurlijk als geen ander bekend met het, met uw doseerschema. Niet zo gek, grote kans dat u er al heel veel per post toegestuurd heeft gekregen. Inderdaad, dat bekende gele briefje.

U kunt uw doseerschema ook digitaal ontvangen. Zeker wanneer u overgaat tot zelf meten. Niet onbelangrijk voordeel daarvan: uw INR waarde wordt niet alleen uiterst secuur (waar en wanneer u dat zelf wilt) gemeten, maar ook nog eens zo correct als maar kan (want digitaal) doorgegeven aan uw trombosedienst.

En, zo leert de praktijk, hoe secuurder uw meting, hoe beter ook de instelling van uw doseerschema.