Een gigantische operatie, het omruilen van oude INR meters bij maar liefst 3.200 trombosepatiënten. Zodat ze voortaan gaan zelfmeten met de qLabs INR meter met bluetooth. Een megaklus, want terwijl deze patiënten – enkele honderden per week – worden geïnstrueerd in het gebruik van de nieuwe meter, gaat De Nationale Trombose Dienst gewoon door met het doseren en begeleiden van meer dan 6.000 patiënten. Net als trouwens met het trainen van nieuwe zelfmeet patiënten en zorgprofessionals (wijkverpleegkundigen, huisartsen, tandartsen, noem maar op).

Vrij leven met trombose

Dit illustreert eens te meer hoe overtuigd de NTD is van de voordelen van zelfmeten met qLabs INR meter. En hoe zeer ook zij vol inzet op ´Vrij leven met trombose´.

Over die voordelen, patiëntvriendelijkheid is er daar zeker één van. Zo is het met de qLabs INR meter vanaf voorjaar 2017 mogelijk om via een speciale app de meetgegevens en bijzonderheden door te geven. Bovendien worden het beheer en de inkoop van de strips voor trombosediensten eenvoudiger. En goedkoper!

 Scherpere tarieven

Om daarop door te gaan: juist dankzij het inzetten van de qLabs INR meter is de NTD in staat om scherpere tarieven aan te bieden aan zorgverzekeraars. En dus bij te dragen aan kostenbesparing in de zorg.
Met als gevolg dat meer patiënten voor zelfmeten aangenomen worden. Deze patiënten gaan de prikpost en de dikke naald in hun arm voorgoed vaarwel zeggen. Zij kunnen vol de vruchten plukken van zelf meten en dus ´Vrij leven met trombose´!

capillaire werking

Terug naar blogoverzicht.

Vragen of interesse?

Neem direct contact met ons op!

Neem contact op!

Deel dit artikel!

Deel dit artikel met bekenden of vrienden.