Al in haar jaarverslag van 2015 gaat de FNT, Federatie Nederlandse Trombosediensten, dieper in op zelfmeten. Vrij leven met trombose door zelfmeten gebeurt meer en meer. Niet zo verwonderlijk als u zich bedenkt dat het zelfmeten vele voordelen kent. Zoals meten wanneer en waar het u uitkomt, en de minder pijnlijke prik. Uit onderzoek blijkt ook nog eens dat zelfmanagement bij zelfmeten tot minder complicaties leidt!

En dat zijn punten die er toe doen. Logisch dus dat de FNT het actief promoten van zelfmeten gewenst en gerechtvaardigd vindt. Nou, dat is exact wat wij al een tijdje doen. Want zelfmeten staat voor ons gelijk aan vrij leven met trombose.

zelf meten bij trombose

Zelfmeten, hoeveel mensen doen dat?

In ieder geval te weinig. Daarom is promoten van zelfmeten ook nog steeds nodig. Volgens de FNT deden eind 2015 ruim 62.500 mensen aan zelfmeten. Dat lijkt veel, maar in totaal is dit slechts 1 op de 6. De groei van zelfmeten blijkt zelfs met 50% afgenomen! Van 12% in 2014 naar 6% in 2015 (3.750 nieuwe zelfmeters).

Te weinig mensen die nu nog naar de prikpost gaan, of waar de prikzuster aan huis komt, weten van zelfmeten. Of krijgen de mogelijkheid niet aangeboden. En dat is jammer. Want de lage kostprijs van de qLabs INR meter maakt zelfmeten voor iedereen mogelijk. Ook uw zorgverzekeraar omarmt het zelfmeten. Nu dat bekend is wilt u toch ook starten met zelfmeten? Direct aanmelden om te starten kan door hier te klikken.

Zelfmeten met Ratiocare

In 2015 is Ratiocare van start gegaan. Sindsdien zijn we hard gegroeid mede dankzij het promoten van zelfmeten. En wij blijven hard doorgroeien. Zo hard zelfs dat op dit moment reeds 12,5% van alle zelfmeters gebruik maakt van de qLabs INR meter. Wilt u ook starten met zelfmeten? Wij maken het u graag makkelijk,  zodat ook u echt vrij kunt leven met trombose. Helemaal als u ook gebruik gaat maken van onze speciale trombose app. In een handomdraai worden alle meetgegevens draadloos door de qLabs INR meter verzonden. Veilig en snel ontvangt de trombosedienst uw INR gegevens, mededelingen en wijzigingen in medicatie.

 

Speciale actie

Bij het promoten van zelfmeten hoort natuurlijk een actie. Wanneer u zich hier aanmeldt voor meer informatie over zelfmeten, of om direct te starten, dan ontvangt u van ons een kortingsbon voor een paar comfortabele reiskousen van Medi.

Deze reiskousen zijn speciaal ontwikkeld om een trombosebeen te voorkomen. Natuurlijk zijn deze kousen ook gewoon te dragen.  Ze zorgen voor fittere en minder vermoeide benen overdag. En als u denkt dat deze sokken saai zijn dan heeft u het mis. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat ze altijd passen bij uw outfit.

 

Zelfmeten en zelfmanagement (uit het jaarverslag van de FNT).

Zelfmanagement bij patiënten onder orale antistollingsmedicatie is een patiëntvriendelijke en veilige behandeling. Het FNT jaarverslag laat zien dat vergelijkbare stabiele antistolling ook wordt bereikt met zelfmeten. Uit recente studies en meta-analyses blijkt eveneens de goede uitkomst met minder complicaties bij het zelfmanagement. Uit dit perspectief is het actief promoten van het zelfmanagement of het zelfmeten zeker gerechtvaardigd c.q. gewenst.

Terug naar blogoverzicht.

Vragen of interesse?

Neem direct contact met ons op!

Neem contact op!

Deel dit artikel!

Deel dit artikel met bekenden of vrienden.